پیروزی سیاسی ایران در جنگ :

ساخت وبلاگ


 یازده سال پس از آغاز جنگ تحمیلی و سه سال پس از صدور قطعنامه ‌۵۹۸ و با تلاش‌های پیگیر سیاسی مسوولان نظام جمهوری اسلامی، حقانیت ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود به اثبات رسید و خاویر پرز دکوئیار دبیرکل وقت سازمان ملل متحد در ۱۸ آذر ‌۱۳۷۰ خورشیدی در یک گزارش رسمی به شورای امنیت اعلام‌کرد که عراق مسوول و آغازگر جنگ هشت ساله علیه ایران بوده‌است.


پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از طرف ایران و آتش بس میان کشورهای ایران و عراق، ایران همواره بر شروع جنگ از طرف رژیم بعثی پافشاری می کرد. سرانجام سه سال و نیم پس از پایان جنگ و در ۱۸ آذر ۱۳۷۰ و بعد از بیش از یک دهه کارشکنی و حق پوشانی با پی‌گیری های مستمر جمهوری اسلامی و بررسی ها و تلاش های حق جویانه دبیر کل وقت سازمان ملل، عراق به عنوان مسوول و آغازگر جنگ معرفی شد. این اقدام برپایه بند ۶ قطعنامه ۵۹۸ صورت گرفت که دبیر کل را موظف کرده بود، متجاوز را به شورای امنیت معرفی کند.

پس از حدود دو سال از برقراری آتش بس در مرزهای ایران و عراق سرانجام در ۱۸ آذر ۱۳۷۰ خورشیدی خاویر پرز دکوئیار دبیر کل وقت سازمان ملل عراق را به عنوان متجاوز در جنگ ایران و عراق به شورای امنیت معرفی کرد. این گزارش در عرصه جهانی یک پیروزی سیاسی برای ایران به شمار می آمد. دکوئیار به طور صریح حمله رژیم بعث به ایران را نقض حقوق بین الملل و اصول اخلاقی دانست و توضیحات عراق را برای جامعه بین المللی قابل قبول و کافی ندانست. وی به دلیل تلاش های پیگیرش در ایجاد آتش بس، برنده جایزه تفاهم بین المللی ۱۹۸۷ میلادی شد.

اما چرا غرامت به ایران بابت خسارات وارده داده نشد؟
گزارش فوق از طرف دبیر کل سازمان ملل متحد به شورای امنیت به عنوان متولی و صادر کننده قطعنامه 598 ارائه شد که باید از جانب این نهاد تصمیم گیری می شد، از آنجا که دیدگاه ایران نسبت به سازمان‌ ملل و شورای امنیت از ابتدا منفی بوده و اطمینانی نداشت پیگیری ننمود و اعضای شورای امنیت که پنج عضو آن را قدرت های بزرگ تشکیل می دادند با توجه به وقوع انقلاب اسلامی و دیدگاه های نه شرقی نه غربی آن و سیاست سلطه ناپذیری آن از تلاش برای اجرای کامل بندها خصوصآ پرداخت غرامت سرباز زده و ایران هم در این زمینه اقدام خاصی انجام نداده است، در این مقطع با توجه به اشغال کویت و وقوع جنگ اول و دوم خلیج فارس که منجر به سقوط صدام حسین و حزب بعث شد عملاً بحث پیگیری غرامت به فراموشی سپرده شده است،.
اخباری نیز منتشر شده است که گویا در روند این گزارش که بخش‌هایی از آن محرمانه بوده که پیگیری بندهای قطعنامه 598 در زمینه غرامت چندان به نفع ایران نبوده است.
#خاویرپرزدکوئیار
#اعلام_عراق_به_عنوان_آغازگر_جنگ
#مسبب_آغاز_جنگ
#پیروزی_سیاسی_ایران_در_جنگ
https://t.me/safeer59

 

سفیر...
ما را در سایت سفیر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6safeer4 بازدید : 204 تاريخ : يکشنبه 6 بهمن 1398 ساعت: 21:36