تهاجم مجدد عراق: مقاومت برای بقا و ماندن روی پیمان

ساخت وبلاگ

31/4/1367 چهار روز بعد از پذیرش قطعنامه 598 توسط ایران عراق که در ابتدای صدور آن را پذیرفته بود این تغییر رای ایران را حمل بر ضعف دانسته و در یک تلاش بزرگ هجوم سنگینی به جبهه های جنوبی ، میانی و شمال غرب آغاز کردند.

عراق در جبهه جنوب در ناباوری همه با تهاجم گسترده ای  جهت تصرف خرمشهر و اشغال جاده اهواز-خرمشهر ورسیدن به دروازه اهواز(کوشک) آغاز نمود و توانست تا سه راهی حسینیه پیشروی نماید که با پیام روح بخش امام که توسط سید احمد خمینی در  بیسیم ها که (از دید امام در این زمان خرمشهر نقطه حیات و ممات سپاه دانسته شد) جلو دشمن گرفته به دلیل حضور زیاد مردم  و کمبودها سپاه توانایی تجهیز را نداشت(تداعی روزهای طلایی جنگ و اعزام نیروی حدود 70000نفر هفتاد هزار) بعد از 24 ساعت ارتش عراق در اطلاعیه ای اعلام عقب نشینی به مرزهای بین المللی جنوب کرد.

 

در غرب کشور قصرشیرین،سرپل ذهاب،گیلانغرب،نفت شهر،سومار،و مناطق میمک ،صالح آباد،گلان،امیرآباد و شهر مهران را اشغال کردند. نقاطی که حتی در ابتدای جنگ دشمن نتوانسته بود به تصرف خویش درآورد و نیروهای ما به دلیل از هم پاشیدگی و نبود روحیه و اراده جنگیدن تا پل کرخه عقب نشستند و این روزها اندیمشک فضای آکنده از حضور نظامیانی بود که در شهر سرگردان بودند.

در کرمانشاه نیز در محور قصر شیرین و سرپل ذهاب تا پل مایت پیشروی کرد و در منطقه  شمالغرب عملیات ارتش عراق بدون کسب موفقیت در ارتفاعات منطقه متوقف شد(پیشروی سی کیلومتری) و همه این اتفاقات ظرف کمتر از بیست و چهار ساعت اتفاق افتاد و با حضور مسئولین و ائمه جمعه در جبهه ها مردم را نیز تشویق به حضور در جبهه ها نمودند تا با شکل گیری مقاومت سنگر به سنگر جلوی پیشروی افسار گسیخته ارتش عراق را بگیرد.

 

لازم به ذکر است که ساختار ارتش عراق از لحاظ کمی و کیفی افزایش یافته و با تعطیلی سازمان ها،دانشگاهها و مدارس در عراق این کشور از میانه سال 65 به حالت نظامی در آمده بود و با تشکیل بالغ بر 58 لشکر رزمی آماده تحمیل اراده خود به ایران بودند این در حالی بود که ایران از این زمان با کمبود نیرو روبرو بوده و ضمن کاهش نیرو در اعزام به جبهه به دلیل فرسایشی و طولانی شدن جنگ رمق نیروها نیز در خطوط پدافندی گرفته شده بود و در این لحظات است که منافقین نیز در تحلیل درون گروهی به فرارسیدن لحظه موعود می رسند که .........

 

#تهاجم_مجدد_ارتش_عراق

#تیر_1367_تهاجم_عراق_جنوب_میانی_شمالغرب

#پیام_امام_خرمشهر_حیات_ممات_سپاه
#فرسایشی_شدن_جنگ_کمبودها
http://telegram.me/safeer59

 


برچسب‌ها: تهاجم مجدد عراق, مقطع پایانی جنگ, فرسایشی شدن جنگ, کمبود نیرو, آسیب شناسی جنگ
+ نوشته شده در  یکشنبه یکم مرداد ۱۳۹۶ساعت 14:18  توسط زراعت پیشه  | 
سفیر...
ما را در سایت سفیر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6safeer4 بازدید : 193 تاريخ : يکشنبه 22 مرداد 1396 ساعت: 1:12